FRa 12. januar 2009 må alle reisende fra land som inngår i Visa Waiver-programmet (VWP) få en elektronisk reiseautorisasjon før de besøker USA enten med fly eller båt.

VWP (Visa Waiver Program) gjelder for passasjerer som reiser med et elektronisk pass utstedt av følgende land markert med rødt i dokumentet
Andorra
Australia
Belgia
Brunei
Chile
Danmark
Estland
Finnland
Frankrike
Hellas
Irland
Island
Italia
Japan
Latvia
Liechtenstein
Litauen
Luxemburg
Malta
Monaco
Nederland
New Zealand
Norge
Portugal
San Marino
Singapore
Slovakia
Slovenia
Spania
Storbritannia
Sveits
Sverige
Sør-Korea
Taiwan
Tsjekkia
Tyskland
Ungarn
Østerrike
Pass som er utstedt av disse landene må være maskinlesbare pass og kunne leses av en skanne-enhet. Avhengig av sted og dato for utstedelse må passet også inneholde et digitalt foto-ID og en elektronisk brikke. Hvis du har et midlertidig eller nød-pass som ikke er elektronisk kan du ikke reise med Visa Waiver-programmet. Du må da søke om et visum før du reiser til USA

ESTA er ikke et visum.
ESTA er kun en autorisasjon før man reiser.


Derfor anbefaler Department of Homeland Security at reisende bør få sin ESTA minst 72 timer før man reiser.

Hvis man har tenkt seg til USA under VWP-programmet må man imøtekomme følgende krav:
  • Være statsborger i et land som nyter godt av VWP
  • Ha et kort opphold, for turist- eller forretningsreise
  • Ha et gyldig pass
  • Bruke et flyselskap eller skipsselskap som er godkjent av den amerikanske regjeringen, og ha full tur/retur billett eller kunne vise til det endelige reisemålet dersom man reiser gjennom USA
  • Forsikre at utreise fra USA skjer innen 90 dager etter innreisen
  • Få ESTA-tillatelse

Med en elektronisk reiseautorisasjon kan du reise til USA under Visa Waiver-programmet, men dette betyr ikke at man er garantert innreise til USA. Når du ankommer USA vil du bli sjekket på grensen av en immigrasjonsoffiser, som har autorisasjon til å nekte innreise under Visa Waiver-programmet eller ifølge en paragraf i amerikansk lov. Dersom man blir nektet en elektronisk reiseautorisasjon vil ikke det hindre deg fra å søke om visum for innreise til USA.

ESTA autorisasjoner er gyldige i 2 år eller til passet utgår hvis dette skjer før den gyldige 2-årsperioden er over.
Førstegangs ESTA-søker?
ESTA-søkere bør søke om sine reiseautorisasjoner til USA minst 72 timer før avreise. Last ned vår søknadspakke og fyll ut søknaden med full tillit i dag.
Oppdatere din reiseautorisasjon?
Reisende som allerede har blitt godkjent for ESTA kan verifisere og oppdatere sin søknad på nettet. Den amerikanske regjeringen har imidlertid ikke gjort dette til et obligatorisk krav.
Støtte
+33890311500
ElectronicESTA
Vilkar og betingelser   |     |   Visa indien   |   EVisa Madagascar   |   EVisa Thaïlande   |   E Visa Tanzanie   |   Tanzania EVisa   |   Tajikistan Evisa   |   Evisa Vietnam   |   Evisa Cambodge   |   Laos Evisa   |   eta New Zealand   |   madagascar e-visa   |   e visum oman   |   India e visa   |   achat villa ile maurice    |    e visa japan    |    Russia Visa    |    visa South Africa    |    Saudi Arabia Evisa
© 2017: esta-online.us.com